برگزارى مراسم هفتمين سالگرد ارتحال ملكوتى آيت الله العظمى سيد محمد شيرازى در كويت



بسم الله الرحمن الرحيم

ديوانيه آيت الله العظمى شيرازى در بنيد القار كويت روز شنبه گذشته (13مهرماه1387) شاهد برگزارى آيين بزرگداشت هفتمين سالگرد ارتحال ملكوتى عالم ربانى مرحوم آيت الله العظمى سيد محمد شيرازى اعلى الله درجاته بود.
در اين مراسم آيت الله سيد مرتضى شيرازى دامت بركاته فرزند مرجع راحل، حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازى دام عزه فرزند مرجع عالى قدر آيت الله العظمى سيد صادق شيرازى دام ظله و جمع كثيرى از شخصيت هاى سياسى و دينى از جمله حجج اسلام ومسلمين مهرى و ديباجى، احد لارى نماينده پارلمان كويت، جليل الطباخ وكيل و حقوقدان، عبدالواحد الخلفان نامزد پيشين مجلس، و شمار فراوانى از مؤمنان و ارادتمندان مقام علم و فقاهت حضور يافتند.
پس از تلاوت آياتى از كلام الله مجيد، مجرى مراسم ابراهيم الغتم تاريخچه مختصرى از خاندان شيرازى و دستاوردهاى فراوان مرجع راحل را بازگفت.
سپس حجت الاسلام شيخ حسن خويلدى (از قطيف عربستان) درباره نقش علما و تأثيرشان بر حيات مردم و ضرورت احياى پيوسته ياد و نام علمايى كه الگوى مسلمانان و نمادهاى زنده منش اسلامى هستند سخن گفت و تأكيد كرد: مرحوم آيت الله العظمى شيرازى از شخصيت هاى برجسته و دريايى بى كرانه بود كه با دردهاى مردم مى زيست و دستاوردهاى دينى و علمى بسيارى عرضه داشت.
او درباره خدمات فراوان و چند جانبه آن عالم فرزانه گفت: ايشان بنيان گذار مؤسسه العمل الدينى و مؤسس مدرسه رسول اعظم صلى الله عليه وآله در كويت بود.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد باقر فالى طى سخنانى اظهار داشت: مرجع راحل وظيفه هدايت مردم را در زمينه هاى گوناگون به دوش گرفت. وى مبتكر ازدواج گروهى بود و نخستين ازدواج گروهى در سال 1979 در شهر مقدس قم به همت ايشان برگزار شد.
او خاطر نشان كرد: مرجع راحل نقش برجسته اى در همه زمينه ها داشت و از نظر اخلاقى و بى اعتنايى به دنيا انسان برجسته اى بود و نقش مهمى در گسترش و نشر تعاليم انسان ساز اسلام داشت.
او درباره اهميت آثار تأليفى و مقام علمى آيت الله العظمى شيرازى گفت: آن بزرگمرد چه بسا بر اثر مطرح شدن يك پرسش كتابى به رشته تحرير در مى آورد و براى مثال كتاب هاى فقه البيئة (فقه محيط زيست) و فقه المرور (فقه راهنمايى و رانندگى) را در پاسخ به سؤالات مطرح شده نسبت به اين دو موضوع نگاشت و در پاسخ به شبهاتى كه در خصوص عصمت حضرت صديقه كبرى سلام الله عليها مطرح مى شد كتاب ابتكارى و بى نظير «من فقه الزهراء عليها السلام» را به جامعه علمى تقديم نمود كه طى آن از هر فقره خطبه حضرت زهرا عليها السلام فروع فقهى چندى استخراج كرده است.
وى همچنين درباره مشكلات مرجع راحل در غربت و زمانى كه در ايران مى زيست سخن گفت و از كوشش فراوان ايشان در زمينه تأليف كتاب، تربيت نيروهاى متخصص و تدريس فقه و اصول ياد كرد.
جليل الطباخ وكيل و حقوقدان نيز در اين مراسم تأكيد كرد كه شركت در بزرگداشت اين عالم جليل از آن روست كه شخصيتى چند بعدى و ژرف است كه تأثيرات مثبت ومهمى در جامعه از خود به جاى نهاده است.
او در ادامه يادآور شد: مرجع راحل هميشه به گفتگوى سازنده و موعظه و خردمندى معتقد بود و همين امر مايه اقبال همگان حتى غير مسلمانان به آثار و انديشه هاى ايشان شده است.
او خاطر نشان كرد: از آن جا كه دانش و انديشه هاى ايشان بر حكمت و منطق و گفتگو استوار بود گسترش يافت و سخنان منفى و سخن چينانه اى كه عليه ايشان گفته شد به علت تفوق علمى ايشان بود.
وى با بيان اين مطلب كه «حضور ما در اين مراسم نوعى قدر شناسى نسبت به اين سيد بزرگوار است» افزود: كعبه و پيامبر صلى الله عليه وآله و قرآن كريم به همه مسلمانان تعلق دارد و مسلمانان بايد با دست هاى پليدى كه قصد ايجاد شكاف ميان آنها را دارد، مقابله كنند.
در اين مراسم حجت الاسلام مهرى نيز گفت: ما امشب در اين مكان گرد آمده ايم تا از يكى از عالمان بزرگ و يكى از علماى شيعه يعنى مرحوم آيت الله العظمى سيد محمد حسينى شيرازى تجليل نماييم.
وى تأكيد كرد كه مرجع راحل خدمات شايانى عرضه داشت و مردى مجاهد و دلير بود و در برابر نظام كافر بعثى ايستاد و فعاليت هاى فرهنگى و اجتماعى متعدد و آثار بسيارى در زمينه هاى گوناگون از خود به يادگار گذاشت و لذا اين مرد عظيم بر امت اسلامى حق دارد.
پايان بخش اين مراسم ذكر مصائب جانسوز پيشواى هفتم شيعيان امام موسى بن جعفر عليهما السلام بود.