LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
ديدار فضلا، طلاب، جوانان، دانشجويان وشهروندان ايراني وخارجي با مرجع عالي قدر
کد 2084
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 12 مرداد 1388 - 11 شعبان المعظّم 1430
در اولين هفته ماه شعبان المعظم 1430 هجري قمري، شمار فراواني از فضلا، طلاب حوزه علميه، شخصيت هاي ديني و فرهنگي و نيز زائراني از داخل و خارج ايران با آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله ديدار کرده، از رهنمودهاي ايشان بهره بردند.

ـ از جمله چهره هاي برجسته علمي، حاج علي ابو معاش، نويسنده و پژوهشگر حوزه دين و ولايت بوده است که آخرين اثر تأليفي و در آستانه انتشار خود را پيش از چاپ به نظر مرجع عالي قدر رساند. اين اثر پيرامون حضرت اميرمؤمنان علي عليه السلام نگارش يافته است. آيت الله العظمي شيرازي دام ظله تلاش ها و پژوهش هاي هدفمند او را سپاس و به او خوشامد گفتند.

ـ جمعي از عالمان ديني کشور پاکستان: ايشان در سخناني کوتاه به آنان سفارش و تأکيد فرمودند که جوانان پر شور و پيرو اهل بيت عليهم السلام را قدر بدانند و همواره براي ارتقاي سطح فرهنگ ديني و باورمندي و نيز آشنا ساختن آنان با سيره درس آموز اهل بيت عليهم السلام و تلاش هاي پيگير و جدي براي محافظت از عقايد پاک آنان، بکوشند، تا از اين رهگذر در دنيا و آخرت سعادتمند شوند و عاملي براي هدايت ساير جوانان و آشنا کردنِ آنان با نور تابناک اهل بيت صلوات الله عليهم اجمعين باشند.

ـ جمعي از زنان و مردان مؤمن و جوانان پر شور از کشور عربستان: در اين ديدار معظم له درباره ضرورت پرهيز از خشم و کنترل غضب فرمودند: مولا و سرورمان رسول خدا صلي الله عليه وآله سفارشي دارند که تنها از يک آموزه و يک کلمه تشکيل شده است، و سعادت دنيا و آخرت را در خود دارد. آن سفارش و نصيحت پربار تک واژه اي اين است: «لا تغضب؛(1) خشمگين مشو» بسياري از گناهان و پامال کردن حقوق و محروميت ها انگيزه شان همين خشمگيني است. به همه شما عزيزان به خصوص جوانان ـ که در عنفوان جواني و سال هاي آغازين عمر به سر مي برند ـ سفارش و تأکيد مي کنم که در عمل کردن به توصيه و سفارش پربار حضرت رسول اکرم صلي الله عليه وآله تصميم قطعي و عزم جدي بگيريد، به گونه اي که زندگي شما بدون خشم و غضب باشد، تحصيل و دانش اندوزي تان، تجارت و داد و ستدتان، سفرتان، و تمامي لحظه هاي زندگي تان بدون عصبانيت و خشم باشد و هميشه و در هر حال و در هر دمِ حياتتان، چه در سلامتي باشيد و چه در بيماري، چه در فقر باشيد و چه در رفاه و دارندگي، از خشم و غضب جداً بپرهيزيد.

ـ گروه ديگري که معظم له به حضور پذيرفتند و از ارشادات پربهاي ايشان بهره بردند، طلاب علوم ديني از شهر تهران بودند.

آيت الله العظمي شيرازي دام ظله در اين ديدار صميمانه خطاب به حاضران تأکيد فرمودند که همواره در پي برآوردن نيازهاي مردم و قضاي حوائج به قدر توانايي، به خصوص خدمت کردن به مؤمنان باشند، حتي اگر اين خدمت ساده و کوچک بوده و به چشم نيايد. ايشان فرمودند: به نظر من مهم ترين و برترين عمل و عبادت خدمت کردن به مردم است. در روايات شريفه ديني به فراواني بر اين امر تأکيد شده است. از آن جمله، روايتي است که اسماعيل خثعمي گزارش کرده است که روزي به حضرت امام صادق عليه السلام عرض کردم که هرگاه به مکه مي رويم، دوستان ما همگي در پي طواف مي روند و مرا نزد متاع و بُنه خود مي گذارند تا از آنها مواظبت کنم. در اين امر چه بايد بکنم؟ امام صادق عليه السلام فرمودند: «پاداش و اجر آخرتي تو از آنها برتر و بيشتر است»(2).

ـ جمعي از طلاب علوم ديني حوزه علميه نجف اشرف: ايشان ضمن خوشامدگويي و تکريم آنان بر ضرورت بسيج علمي و دانش اندوزيِ مداوم، التزام شديد و پايبندي به پرهيزگاري و تقوا، و نيز تلاش مداوم براي تبليغ دين و هدايت مردم تأکيد کردند.

ـ دانشجوياني از شهر کاشان: معظم له ضمن استقبال صميمانه و گرم، درباره فضايل اخلاقي و محاسنِ رفتاري و اخلاق حسنه به گفت و گو پرداختند و فرمودند: در حديث شريف از سرور و مولاي ما حضرت علي بن موسي الرضا صلوات الله عليهما نقل شده است که روزي حضرت رسول اکرم صلي الله عليه وآله فرمودند: «جبرئيل از سوي پروردگار جهانيان بر من نازل شد و گفت: اي محمد، تا مي تواني خوش اخلاقي کن که تمامي خير دنيا و آخرت را در بر مي گيرد»(3).

بنابراين، بايستي تصميم جدي بگيريد که خود را با اخلاق حسنه بياراييد، و خوش اخلاقي و خوشخويي را با تمامي مردم، به خصوص با کساني که اخلاق بدي دارند و بدرفتار هستند، به کار ببريد، تا از اين رهگذر مصداق اين حديث شريف پيشگفته، که بيان کرده ام باشيد.

ـ جمعي از جوانان شهرهاي اصفهان و يزد: آيت الله العظمي شيرازي دام ظله خطاب به آنان فرمودند: «هميشه بکوشيد که با ايمان راستين تمامي اعمال صالح را انجام دهيد، که خداي سبحان ـ جل جلاله ـ فرموده اند: «الَّذِينَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ طُوبَي لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ؛(4) کساني که ايمان آورده اند و کارهاي شايسته انجام داده اند، خوشا به حال آنان، و خوش سرانجامي دارند».

 

 

 

 
 

 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 
1) اصول کافي، ج2، باب غضب و خشم، ص303، حديث4.

2) فروع کافي، ج4، باب نوادر، ص545، حديث26.

3) وسائل الشيعه، ج12، باب 104 [استحباب خوش اخلاقي با مردم]، ص 151، حديث 15919.

4) سوره رعد، آيه29.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.