LOGIN
خبر
shirazi.ir
"در بيروت برگزار شد:"
دهمين جشنواره جهاني حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام
کد 2326
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 تیر 1389 - 18 رجب الأصب 1431

 
اين بار بيروت، پايتخت فرهنگ و ادب، ميزبان دهمين جشنواره جهاني حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام تحت عنوان «امام علي عليه السلام فرياد عدالت انسانيت» بود تا مقام آن حضرت را پاس دارد و ارزش هاي والاي اميرالمؤمنين عليه السلام را ـ که براي آسايش و آزادگي جهان براي جامعه بشري به ارمغان آوردند ارج نهد. اين جشنواره به مناسبت زادروز خجسته اميرالمؤمنين علي عليه السلام از سوي «مرکز فرهنگي و تبليغاتي الفردوس» و به سرپرستي نايب رئيس مجلس اعلاي اسلامي شيعيان لبنان علامه شيخ عبدالأمير قبلان و با حضور نماينده مفتي جمهوري لبنان جناب شيخ محمد رشيد قباني و شيخ خلدون عريمط، سفراي سوريه، عراق، کاردار جمهوري اسلامي ايران، نماينده سفير مصر در لبنان، نماينده پيشين پارلمان به نمايندگي شيخ حسام قراقي، شخصيت هاي امنيتي و نظامي، رئيس دفتر نمايندگي آيت الله العظمي سيستاني در لبنان، رئيس دانشگاه اسلامي لبنان، رايزن فرهنگي ايران در لبنان و انبوهي از علماي جامعه اسلامي و جامعه مسيحي و فرهيختگان و استادان دانشگاه در هتل سفير بيروت برگزار شد.

اين جشنواره با تلاوت آياتي چند از قرآن کريم آغاز شد، سپس دانشمند بزرگ مسيحي آقاي «جرج جرداق» در جايگاه قرار گرفت و ضمن بزرگ و بي مانند خواندن شخصيت حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام گفت: «هر صدايي و ندايي که در اين مراسم به گوش مي رسد پژواکي از صداي امام علي عليه السلام و هر انسان کامل، نمادي از عدل علي عليه السلام است. لذا خطاب به حضرتش مي گوييم: تو از آنِ يک قوم يا دين نبوده که براي همه جهانيان هستي».

سپس آقاي جرج صليبا اسقف اعظم سرياني هاي ارتودکس لبنان درباره شخصيت حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام ايراد سخن کرد و ضمن سخنان خود گفت: «امام علي عليه السلام در جهان به طور کلي و در اسلام به طور خاص شخصيتي بي همتاست، چه اين که او عموزاده پيامبر اسلام و دومين شخصيت اسلام است. او دانشمندي است بزرگ که تقوا، والايي هاي اخلاق، هوشمندي و شجاعت، شاخصه هاي خاص اوست.

خدايش گرامي داشته، تيزبيني، زيرکي و شجاعت ارزاني اش داشته است و اسلام وعالمان غير مسلمان، مانند قديس ميخائيل بزرگ اسقف بزرگ سرياني (1199م) و بزرگ ترين تاريخ نگار سرياني و جهان بر اين ويژگي هاي حضرتش گواهي داده است.

آن گاه وزير پيشين لبنان، آقاي جوزف الهاشم قصيده اي غرّا به مناسبت ميلاد امام اميرالمؤمنين عليه السلام ايراد کرد که به گرمي از سوي حاضران مورد تشويق و استقبال قرار گرفت. وي طي سخناني گفت: «امروز سخت نيازمند آنيم که به امام علي عليه السلام اقتدا کنيم و در برافراشتن پرچم عدالت دنباله رو او باشيم» عدالتي که او ارائه کرد نه مانند عدالت، آزادي و دمکراسيِ شعاريِ امروز است که از خود خواهي تهي و از انحراف پيراسته بود.

وي افزود: امام علي عليه السلام توانست با پايبندي به عقيده، اصول، کتاب خدا و منش رسول خدا صلي الله عليه وآله عدالت را معنايي حقيقي بخشد و آن را در جامعه پياده کند. رفتار او تفسير عدالت بود، چراکه عدالت ورزي را از رسول خدا صلي الله عليه وآله آموخته بود؛ هموکه با صداي رسا و بلند در حضور مردمان فرمود: «برگُرده ي هر کس که [به ناحق] تازيانه زده ام اينک اين گُرده من و صاحب حق، پس حق خود را بگيرد و هرکس که مالي از او [به ناروا] گرفته ام، اکنون اين مال من است، پس، از آن حق خود را بستاند».

ماجراي زره امام علي عليه السلام و گفتگوي او با مرد يهودي بر سر مالکيت آن و سرانجام حضور او ـ که فرمانده نظامي و رئيس دولت بود ـ در کنار خصم در برابر شريح قاضي براي دادرسي، عدالت را به جهانيان آموخت».

دکتر احمد حطيط رئيس دانشکده ادبيات و علوم انسانيِ دانشگاه اسلامي ديگر سخنران جشنواره بود. وي پس از پرداختن به مفهوم جهاني شدن اظهار داشت: «عدالت مفهومي جذاب است که جايگاهي والا در رسالت هاي آسماني و انديشه بشري به خود اختصاص داده است و حاکم گرداندن عدل در ميان مردم مقوله اي است که خداي متعال به انسان به عنوان جانشين خود در زمين واگذارده است تا آن را بر پا دارد و بر اساس آن عمل کند.

وي افزود: امام علي عليه السلام بر اساس رسالت آسماني و منش حضرت محمد صلي الله عليه وآله اقامه حق مبتني بر عدالت در ميان مردم را برعهده گرفت...».

آن گاه دکتر ابراهيم بيضون درباره خلافت سخن گفته، اظهار داشت: «زماني که خلافت به گونه اي سلطنت تبديل شد، امام علي عليه السلام ساختاري برخاسته از اعماق اسلام براي آن ترسيم نمود که مجموعه ارزش ها، انديشه الهي و واژگاني بي مانند در روش را دربرداشت و اگر علمي که از سرچشمه الهي آن فراگرفته بود، نبود ساختار ارائه شده از سوي حضرتش بدين پايه از نوآوري در ساختار و اجرا نمي رسيد.

همچنين آيت الله العظمي صافي گلپايگاني تلگرامي به دهمين جشنواره امام علي عليه السلام مخابره کردند که در آن آمده است: «امام علي عليه السلام شخصيتي نادر در تاريخ بشريت است و نه تنها صداي عدالت انسانيت که صداي معرفت و دانش انسانيت و دروازه شهر دانش و صداي حق است. اميرالمؤمنين علي عليه السلام با قرآن است و قرآن با علي است و علي همراه حق است و حق همراه علي است که به هر سو بگردد، با او خواهد بود و نهايت اين که علي صداي پارسايي انسانيت است».

آن گاه حجت الاسلام سيد فاضل طباطبايي سرپرست «مرکز فرهنگي و تبليغاتي الفردوس» پس از خوشامدگويي گفت: «انتخاب بيروت براي برگزاري جشنواره از آن رو بود تا تأکيدي باشد بر جايگاه و نقش فرهنگي و تبليغاتي اين شهر. ضمن قدرداني از برگزارکننده اين مراسم، جناب علامه قبلان و همکاري برادران عضو مجلس اعلاي اسلامي شيعيان، يادآوري مي کنيم: پس از برگزاري بيش از چهل جشنواره براي امام اميرالمؤمنين عليه السلام اينک مفتخريم به اطلاع برسانيم که درصدد هستيم شبکه اي ماهواره اي به نام اميرالمؤمنين عليه السلام راه اندازي کنيم».

آخرين برنامه جشنواره قرائت پيام علامه قبلان بود که توسط عضو هيئت شرعي مجلس اعلاي اسلامي شيعيان، قاضي شيخ علي الخطيب قرائت شد. اين پيام بر نياز جامعه بشري به الهام گرفتن از اصول اسلامي براي رسيدن به ساحل امن تأکيد داشت و يادآوري مي کرد که انسان ها براي دست يابي به حقوق بشر راه هاي سختي را پيموده اند تا به عدالت اجتماعي و سياسي دست يابند، اما عالمان و انديشمندان ديني سهمي بسزا در اين امر داشته اند، ولي متأسفانه چالش ميان حق و باطل همچنان باقي است و قدرت هاي ستمگر توانسته اند اين دستاوردها را به نام و نفع خود مصادره و از آن به عنوان ابزاري سياسي استفاده کنند تا بدين ترتيب ملت هاي مستضعف از در اختيار گرفتن سرنوشت خود و هزينه کردن ثروت و منابع خدادادي خود براي تحقق عدالت انساني و رفع مشکلاتشان بازمانند.

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.