LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
رسیدن به کمالات انسانی، تنها در پرتو تبعیت از اهل بیت علیهم السلام میسر می شود
کد 3386
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 اسفند 1392 - 20 ربيع الثاني 1435
 
جمعی از اساتید و مسئولین مدارس علوم دینی بانوان بغداد، با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و به رهنمودهای معظم له گوش فرا دادند.

در این دیدار مرجع عالیقدر ضمن بیاناتی فرمودند: خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «یَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَی رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلَاقِیهِ؛(انشقاق/6) ای انسان به تحقیق که تو با تلاش و رنج به سوی پروردگار خود می روی و او را ملاقات خواهی کرد».

این خطاب از سوی خدای متعال است و مخاطبان آن تنها مردان یا زنان نیستند، بلکه همگان مورد خطاب قرار دارند. واژه ی «کدح» در زبان عربی به معنای خستگی و سختی فوق العاده است، نه خستگی و سختی معمولی و متعارف یا صدمه دیدن و در تنگنا قرار گرفتن، بلکه فراتر از این هاست و این خستگی و سختی قرین زندگی انسان ها تا پایان عُمر و به دیدار خدای متعال شتافتن است. از این رو انسان باید به نیکی بداند که این دنیا سرای کامجویی، استراحت و آسایش نیست، بلکه جایگاه خستگی و سختی فراوان و فوق العاده است، چه این که قرآن کریم آن را اساس در زندگی هر انسانی قرار داده است.

ایشان فرمودند: این خستگی و سختی طاقت فرسا گاهی برای به دست اوردن لقمه ای نان است و زمانی دست و پنجه نرم کردن با بیماری و درمان آن است و وقتی دیگر با داشتن همسایه ای بد، همدمی بدخو، حاکمیتی بد، دم خور بودن با افراد نکوهیده و گاهی نیز به هنگام هدایت مردم به راه راست و روشن ـ که کار پیامبران، اولیا و مقربان خدای سبحان است ـ چهره می نماید.

مرجع عالیقدر تأکید کردند: هدایت مردم نزد خدا، رسول و اهل بیت علیهم السلام مهم ترین چیز است، لذا مردان و زنان مؤمن در هر حال و شرایطی از سلامت و بیماری، بی نوایی و دارایی، در مشکلات خانوادگی، اجتماعی یا سیاسی باشند، باید خودسازی کرده و دیگران را هدایت نموده و در مسیر صحیح و روشن قرار دهند. اگر انسان چنین شیوه ای را در پیش بگیرد ، زندگی اش توأم با سختی خواهد بود، اما به پاس چنین مشکلی آخرتی بسیار خوب خواهد داشت، چنان که قرآن کریم، این بشارت را به رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله داده و می فرماید: «وَلَلْآخِرَةُ خَیْرٌ لَّکَ مِنَ الْأُولَی؛(ضحی/4) و قطعا آخرت برای شما یا رسول الله از دنیا بهتر است».

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: عراق مدت طولانی ستم های فراوانی دیده است که همچنان ادامه دارد. شما استادان و مسؤولین مدارس علوم دینی بانوان بدانید که والاترین هدف در زندگی شما باید این باشد که در راه هدایت تمام پسران و دختران سرزمین اسلامی عراق بکوشید و آنان را به سوی نور اهل بیت علیهم السلام گسیل دارید، چراکه هدایت یک پسر جوان و یک دختر جوان، عامل هدایت پسران و دختران جوان دیگر خواهد بود.

آن گاه خطاب به میهمانان فرمودند: دو مطلب ریشه ای و بسیار زیبا است که باید جوانان را پیرامون این دو مطلب جمع و گردآوری نمود و آن، اعتقادات و اخلاق است، اعتقادات که مرتبط به فکر و اندیشیدن بوده و اخلاق که مربوط به رفتار و گفتار است، بدین معنا که اعتقادات آنان آسمانی و اخلاقشان قرآنی گردد، و این محقق نمی شود مگر با نشر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام در بین جامعه و آشنا کردن جوانان است با آن، اعتقادات، اخلاق و فرهنگ اهل بیت منعکس کننده اعتقادات، اخلاق و فرهنگ قرآن مجید و سعادت آفرین است. بدانید، عمری که در این زمینه به کار گرفته شود، بهترین و ارزشمندترین بخش از عمر یک انسان خواهد بود و هر مقدار از عمر که در غیر این راه بوده هرچند با سختی فراوان همراه باشد، به ارزش آن نخواهد رسید.

رسول اکرم صلی الله علیه وآله به امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام فرمودند: «لئن یهدی الله بک رجلاً واحداً خیر لک مما طلعت علیه الشمس؛ یا علی اگر خدای متعال یک تن را به وسیله ی شما هدایت کند، از تمام آنچه خورشید بر آن می تابد برای شما بهتر است».

معنی دیگر فرمایش یادشده رسول خدا صلی الله علیه وآله این است که اگر انسان منظومه ی شمسی به همراه تمام چیزهای گرانبهایی که در آن وجود دارد از آن خود داشته باشد و آن را در راه خدا انفاق کند، ارزش این انفاق، از هدایت یک نفر کمتر است. از این رو بایسته و شایسته همه ی شما است که در حدّ توان، زندگی و عمر خود را در راه هدایت جوانانِ دختر و پسر، در محل، شهر و کشور خود هزینه کنید و ان شاء الله در آینده تلاش کنید دامنه ی فعالیت های هدایتگرانه ی خود را به دیگر کشورهای مسلمان بلکه حتی غیر مسلمان گسترش دهید تا در آخرت، کمتر حسرت بخورید.

آن گاه یکی از مدیران مدارس علمیه بانوان بغداد در گزارشی ضمن تشریح فعالیت های مدارس دینی آن سامان، بخشی از مشکلات، سختی ها و تهدیداتی که خود و مدرسه از سوی تروریست ها، گروه های تکفیری و غیره رو به رو است را بیان نمود.

مرجع عالیقدر در خاتمه خطاب به میهمانان فرمودند: خدای سبحان در قرآن کریم می فرمایند: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ إِذَا لَقِیتُمْ فِئَةً فَاثْبُتُواْ؛(انفال/45) ای مؤمنان هنگامی که با گروهی کافر رو به رو می شوید ثابت قدم بوده و پایداری ورزید».

بنابراین، انسان اگر عزم، عمل، پایداری و پویایی داشته باشد و مشکلات را تحمل کند بی تردید موفق خواهد شد. روشن باشد که پیامبران خدا از رهگذر تحمل مشکلات و سختی های طاقت فرسا توانستند رسالت خود را با موفقیت به انجام رسانند.

انسان نیز اگر استواری ورزد و مشکلات را تحمل کند مطمئناً موفق خواهد شد که خدای متعال می فرماید: «وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ؛(قصص/83) و فرجام نیک از آن پرهیزگاران است».

بنابراین زنان و مردان در رویارویی با مشکلات و سختی ها باید مقاومت کرده، کار خود را ادامه دهند و بدانند که در نهایت موفق خواهند شد ان شاء الله تعالی، وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.