LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
تلاش و بهره مندی از روزهای زندگی، راز ماندگاری طلاب علوم دینی
کد 4041
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 اسفند 1394 - 13 جمادى الأولى 1437
 
در هفته ی اول ماه جمادی الأول 1437ق جمعی از مؤمنان، از جمله شماری از مدرسان و طلاب علوم دینی مدرسه ی امام جواد علیه السلام شهر بغداد، در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند.

در این دیدار معظم له ضمن رهنمودهایی گرانقدر، خطاب به میهمانان فرمودند: حدود یک و نیم قرنِ گذشته یا بیشتر، در کربلای معلی حوزه ی علمیه ای بود و مدرسی به نام شیخ محمد شریف العلماء که کمتر از سی سال عمر داشت در این حوزه تدریس می کرد. طلابی که در محضر او کسب علم می کردند هزار تن بودند. از جمله ی این طلاب می توان از مرحوم شیخ انصاری (صاحب کتاب گرانسنگ مکاسب)، سید مهدی قزوینی (که به نقل تاریخ یکصد هزار تن در روزگار او و به دست او شیعه شدند)، سید ابراهیم قزوینی (صاحب کتابی مهم در علم اصول) و سید نظام الدین استرآبادی (که کتابی در علم اصول به نام تبیان الأصول از خود بر جای نهاده و هنوز چاپ نشده است و در صورت چاپ شدن دائرة المعارفی بیست جلدی خواهد شد) نام برد.

مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: اگر بخواهیم شاگردان مرحوم شریف العلماء را بشناسیم و برشماریم شاید حداکثر بتوانیم یکصد تن از آن هزار نفر را نام ببریم.

حال این پرسش مطرح می شود که آن نهصد طلبه و شاگرد جناب شریف العلماء چه شده اند که نامی از آنها نمانده است و چگونه است که نام افرادی چون شیخ انصاری ماندگار شده است؟.

ایشان در توضیح و پاسخ به این پرسش فرمودند: شما اکنون در اول عمر خود هستید و اگر بخواهید بعد از یکصد و پنجاه سال نامتان ماندگار باشد، به همت شما و این که چگونه از اوقات و روزهای زندگیِ خود استفاده می کنید بستگی دارد. لذا اگر با جدیت تمام به سه چیز پایبند باشید و به آن عمل کنید مانند شیخ انصاری، سید مهدی قزوینی و سید نظام الدین استرآبادی موفق خواهید شد و در غیر این صورت توفیقی نخواهید یافت.

معظم له تأکید کردند: اگر مشکل ها و موانع سبب شود که انسان از دانش اندوزی و جدیت و فعالیت باز بماند توفیقی به دست نخواهد آورد و اگر هم موفق شود این توفیق اندک و ناچیز خواهد بود. پس جای تأسف و دردمندی دارد که انسان پس از سالها درس خواندن مانند شیخ انصاری نشود.

ایشان همچنین تأکید کرده، فرمودند: رسیدن به موفقیتی که شیخ انصاری و افرادی جز او از علمای گذشته به آن دست یافتند به سه چیز بستگی دارد:

1. اخلاص در راه خدا و در راه اهل بیت علیهم السلام در تمام کارها؛

2. فعالیت پیاپی و ناگسستنی؛

3. اخلاق حسنه و نیکو.

بنابراین هرکس سه امر پیش گفته را در خود فراهم آورد نام و یادش هزاران سال ماندگاری خواهد داشت و در کنار اهل بیت علیهم السلام زنده خواهد بود. توفیق همگی تان را از خدای متعال مسألت دارم.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.