LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آية الله العظمي شيرازي در ديدار با طلاب حوزه علميه:"
فروتني ورزيد تا از نزديکان امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف شويد
کد 456
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 مهر 1383 - 22 شعبان المعظّم 1425
 
در روز چهارشنبه، سيزدهم ماه شعبان سال جاري، مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي، طلاب مدرسه علميه رسول اعظم صلي الله عليه وآله حوزه علميه قم را به حضور پذيرفت.

معظم له ضمن خوشامدگويي خطاب به ميهمانان فرمود: کدام يک از شما ممکن است مورد خشنودي امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف قرار گيرد و به ايشان نزديک شود، به ويژه آن هنگام که در مقام تدريس آموخته هاي خود قرار گيريد؟

آن گاه در پاسخ به اين پرسش فرمود: فروتني از عناصر مهمي به شمار مي رود که طلاب علوم ديني بايد بدان آراسته شوند و نيز عامل موفقيت بوده و خشنودي امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف را فراهم مي آورد؛ چيزي که انسان را وا مي دارد به دور از هر گونه لجاجت و خودخواهي حقايق را بپذيرد. بايد توجه داشت که فروتن بودن چندان سخت نيست، چه اين که اگر انسان بخواهد و در راه به دست آوردن آن بکوشد، بي ترديد موفق خواهد شد.

سپس آية الله العظمي شيرازي با اشاره به اين که چرا و براي چه کسي بايد فروتني کرد اظهار داشتند: امام صادق عليه السلام فرمود: «... وتواضعوا لمن تعلّمونه العلم وتواضعوا لمن طلبتم منه العلم، ولاتکونوا علماء جبارين فيذهب باطلکم بحقکم؛ (1) براي کسي که به او دانش مي آموزيد و آن که از او دانش مي آموزيد، فروتني ورزيد و مبادا که عالماني جبار باشيد که در آن صورت، باطل [کاريِ] شما، حق [بودنِ] تان را نابود مي کند».

بنابراين همان طور که استاد بايد متواضع باشد، شاگرد نيز بايد چنين باشد.

معظم له افزود: پذيرفتن سخن حق و گريز از خودبزرگ بيني و خودخواهي، کليد موفقيت در زندگي است. مراجع بزرگ - که زماني طلبه اي مبتدي بودند - نمونه هاي زيبايي از حق پذيري را به نمايش گذارده اند، چرا که فتواي خود را از آن جهت که با دليل منطقي و علمي از سوي ديگران نقد و رد مي شد، به راحتي و با ميل باطني تغيير مي دادند.

ايشان در ادامه فرمود: عده اي از نزديکان و خويشاوندان پيامبر صلي الله عليه وآله به دليل بهره مند نبودن از صفت تواضع، از آن حضرت فاصله گرفتند، در مقابل، کساني که هيچ پيوند خويشاوندي با پيامبر صلي الله عليه وآله نداشتند، اما به دليل فروتني در شمار اهل بيت عليهم السلام قرار گرفتند، [مانند سلمان که پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله صلي الله عليه وآله او را از اهل بيت خواند] و اين ويژگي، ارزش والاي تواضع را نشان مي دهد. با کندوکاوي در زندگي دو طلبه ي علوم ديني، بدين نتيجه خواهيم رسيد، آن کس جايگاه برتر دارد که در زندگي و رفتار اجتماعي تواضع بيشتري داشته باشد و از همين رو شايسته است طلاب علوم ديني بيش از ديگران به اين صفت پسنديده آراسته شوند.

حضرت آية الله العظمي شيرازي ضمن بيان داستان عثمان بن مظعون و همسرش فرمود: آن دو پيامبر صلي الله عليه وآله را پيش از بعثت مي شناختند و به تواضع شهره بودند. هنگامي که پيامبر صلي الله عليه وآله مبعوث شد، آن دو مسلماني خود را اعلام کردند. پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله آنان را بزرگ و گرامي مي داشت و خدا درباره ي آن دو آيه نازل کرد. زماني که عثمان بن مظعون، چشم از جهان فرو بست، مسلمانان ديدند که پيامبر صلي الله عليه وآله کنار پيکر او نشسته، خم شده، او را مي بوسيد و سخت مي گريست.

معظم له در پايان فرمود: انسان ها بايد به اين نتيجه برسند که دانش، انسان را به سوي تواضع بيشتر پيش مي راند و از تکبر دور مي کند، زيرا تکبر از صفات شيطان است، اما تواضع و فروتني مهم ترين وسيله براي نيل به موفقيت و نزديک شدن به حضرت ولي عصر، امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف است.  
 
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
 
1) کافي، ج1، ص36.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.