LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در دیدار مبلغان دینی از اروپا:"
به طور گسترده و با قدرت در راه نشر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام بکوشید
کد 4891
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 12 اسفند 1395 - 3 جمادى الثانية 1438
در روز 24 جمادی الأول 1438ق (4/12/1395) حجت الاسلام شیخ قیصر الکوفی، سخنران و فعال دینی و فرهنگی در کشور سوئد، به همراه چند تن از فضلای حوزه ی علمیه ی نجف اشرف، با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال ایشان قرار گرفتند.

آن گاه معظم له در جمع میهمانان آیه ی کریمه ی: «وَأَنْذِرْهُمْ یَوْمَ الْحَسْرَةِ؛ و آنان را از روز حسرت بیم ده»(مریم/39) را تلاوت کردند و فرمودند: ما و شما مخاطبان این آیه هستیم، در حدیث شریف آمده است که روز قیامت مؤمن و غیر مؤمن حسرت می خورند که چرا بیشتر کار نکرده و با تحمل زحمت بیشتر، توفیق فزون تری کسب نکرده اند. البته این حسرت به نسبت افراد است، بدین معنا که گاهی زیاد است و گاهی اندک. از این رو همه ی افراد، به ویژه اهل علم و روحانیون باید به گونه ای باشند که به آنان اقتدا شود و سایرین از آنان الگو بگیرند و بیاموزند.

ایشان در توضیح سخنان خود فرمودند: در ایران پیش از اسلام همه کافر بودند و آتش می پرستیدند. در شهر قم آن روز هم معبد و آتشکده ای وجود داشت که همچنان آن خیابانی که به آن آتشکده منتهی می شد وجود دارد و امروزه آن خیابان به اسم آذر (یعنی آتش) معروف است. بعدها و در روزگار سلجوقیان و روزگار دیگران، مسلمانان از اهل بیت علیهم السلام رویگردان شدند. در تاریخ آمده است که حاکم آن روز ایران مُهری داشت که نام های ابوبکر و عمر بر آن حک شده بود. علما و بازرگانان شیعه را نزد حاکم حاضر می کردند و پس از داغ کردن و گداختن آن مهر، آن را بر پیشانی علما و بازرگانان می گذاشتند. در نتیجه اثر نوشته ی مهر، یعنی نام های ابوبکر و عمر تا آخرین لحظه ی زندگی بر پیشانی آنان می ماند.

اما با تمام این اوضاع، جوانانِ کم شمارِ شیعه کوشیدند و فعالیت کردند و با گفتگو با دیگر جوانان، آنان را به مذهب تشیع درآوردند و بدین ترتیب اکثر جمعیت ایران شیعه شدند، چنان که امروز شاهد آن هستیم.

علامه مجلسی رضوان الله تعالی علیه از نوادگان خانواده ای غیر شیعی بود. مرحوم شیخ عباس قمی رحمة الله علیه در کتاب «هدیة الاحباب» خود آورده است: «جد اعلای علامه مجلسی از عامه (اهل تسنن) بود و شیعه شد».

مرجع عالیقدر افزودند: روزی خواهد رسید که سوئد و دیگر کشورهای اروپا، امریکا، استرالیا و روسیه با تلاش نسل شما شیعه خواهند شد و به اندازه ی تلاش خود در این راه پاداش خواهید گرفت، لذا باید بر این موضوع اهتمام بیشتری ورزید و بدانید که این اتفاق رخ خواهد داد، وانگهی نشانه های این رخداد به تدریج خود را نشان می دهد.

خدای متعال در این معنا فرموده است: «لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ؛ تا آن را بر هر چه دین است پیروز گرداند»(توبه/33).

معظم له در ادامه خطاب به میهمانان فرمودند: شما در کشورهای غربی هستید و باید در سه زمینه از صفر شروع کنید:

1) نشر مجله؛ 2) تأسیس حوزه ی علمیه؛ 3) راه اندازی کتابخانه.

توجه داشته باشید که زندگی در حال سپری شدن است و سال های عمر به پایان می رسد و حسرت بزرگ برای انسان باقی می ماند. بنابراین، هر کس در هر جا، در عراق، در ایران و در جاهای دیگر که باشد باید تلاش کند و ما روحانیون مسئولیتی سنگین بر عهده داریم و البته در قبال این مسئولیت سنگین، پاداش و اجرِ ما نزد خدای متعال نیز سنگین است.

آن گاه حجت الاسلام شیخ قیصر الکوفی از فعالیت ها و برنامه های خود در سوئد، به ویژه در مورد فعالیت خود در ارتباط با جوانان شیعه ی ساکن سوئد، نظارت بر آنان و آموزش آن ها بر اساس مذهب و منش اهل بیت علیهم السلام گزارشی مفصل تقدیم معظم له کرد و اظهار داشت: به یاری خدا توانسته ایم با کاری فرا حسینیه ای و با همکاری وزارت خارجه ی سوئد و پارلمانِ آن کشور، خدماتی به مهاجران شیعی عرضه بداریم. در این رابطه مؤسسه ای مشورتی ـ علمی و دارای کتابخانه افتتاح کرده و به تربیت طلاب علوم دینی همت گماشته ایم. برگزاری همایش ها و انجمن های گوناگون، به ویژه همایش ها و انجمن های مناقشه با مسیحیان سوئدی در دانشگاه های این کشور از دیگر برنامه های ماست که استادان بزرگ سوئد با مدرک علمی پروفسوری در آن حضور به هم می رسانند.

همچنین از دانشگاه کوفه و دانشگاه نجف اشرف فضلایی را برای حضور در این همایش ها دعوت می کنیم. دیگر برنامه های ما آوردن دانشجویان شیعه ی ساکن در سوئد به این همایش هاست تا با سربلندی و افتخار دریابند که ما جای پای محکمی داریم و دانش ما از برگرفته از علوم اهل بیت علیهم السلام می باشد و هیچ یک از دانش های مادی توانایی برابری با دانش این خاندان را ندارد.

او افزود: به یاری خدای متعال، برای آینده طرح ها و برنامه های بیشتر و بزرگ تری داریم که توفیق اجرای آن را از خدای عزوجل خواهانیم و از جناب عالی التماس دعا داریم.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی خطاب به میهمان خود فرمودند: کاری بسیار نیک انجام می دهید و در کنار این روند بکوشید که از صفر آغاز کنید. شما فرزند حوزه ی علمیه هستید، لذا باید به تأسیس حوزه بپردازید. چاپ و نشر مجله، تأسیس کتابخانه و مواردی مشابه را باید وجهه ی همت خود قرار دهید. از این رو بکوشید هرچه بیشتر و توانمندتر فعالیت کنید و از سرورمان امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام و امام حسین علیه السلام الهام بگیرید، برای شما از خدای متعال توفیق پیوسته و روزافزون مسألت دارم.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.