LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
نجات دادن انسان ها از افکار گمراه و اخلاق فاسد، مسئولیت انسانی، الهی و اسلامی است
کد 5449
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 مرداد 1396 - 8 ذوالقعدة الحرام 1438
در روز یکشنبه ششم ماه ذی القعدة الحرام 1438ق (1396/5/8) جمعی از بانوان نخبه ی دانشجو از کشور عراق به همراه خطیب توانا حجت الاسلام شیخ عبدالرضا معاش، طی حضور در بیت مرجعیت در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله دیدار کردند.

مرجع عالیقدر در جمع میهمانان با ایراد بیاناتی فرمودند: بزرگان، بزرگ به دنیا نیامده اند و در آفرینش مانند همه ی مردم هستند ولی خود، بزرگی را برای خویش رقم زده و می زنند. همین قاعده در مورد زنان نیز جاری است. خدای سبحان انسان را از یک مرد و یک زن جدا جدا آفرید و نیروی عقل را در نهاد آنان به ودیعت نهاد. حال باید دید چگونه و در کدامین عرصه انسان، عظمت و بزرگی می یابد.

مرجع عالیقدر توضیح دادند و فرمودند: بهترین عرصه ی فعالیت، عرصه ی پیامبران و اولیای خداست و برترین چارچوبِ ایفای نقش، چارچوب خدای متعال و چارچوب اهل بیت علیهم السلام می باشد که هر دو یک چارچوب است. روشن است که اهل بیت علیهم السلام جز سخن خدا نمی گویند و خدای مهربان آنان را راه رسیدن به خود قرار داده است.

بنابراین، مردان اهل بیت همانند: رسول خدا صلی الله علیه وآله، امیرمؤمنان و سایر امامان معصوم علیهم السلام هستند و زنان این خاندان مانند: حضرت فاطمه زهرا، حضرت خدیجه و حضرت زینب سلام الله علیهن هستند.

ایشان افزودند: یک اصل مهم وجود دارد که دومی ندارد و اساس موفقیت هر مرد و زن بزرگ و با عظمتی در زندگی است و آن این است که انسان در زندگی در پی یافتن آسایش و آرامش نباشد، بلکه باید در صدد یافتن نیکو و نیکوتر برآید، هرچند در راه دستیابی به نیکو و نیکوتر با سختی ها و مشکلات و تنگناها مواجه شود، همین رمز بزرگی و عظمت است و انسان با پای ورزی بر این اصل، سرانجام بزرگی و عظمت خواهد یافت.

از دیگر سو اگر در پی آرامش و آسایش و تن پروری باشد، موفق نخواهد شد یا اندک توفیقی به دست خواهد آورد.

مرجع عالیقدر ادامه دادند: خدای متعال در حدیث قدسی می فرماید: «إنّی جعلت الراحة فی الجنّة والناس یطلبونها فی الدنیا فلا یجدونها؛ من آسایش را در بهشت قرار داده ام و مردمان، آن را در دنیا می جویند و بدان دست نمی یابند».

با این توصیف، خدای متعال آسایش و آرامش را برای دنیا نیافریده است و هرکس به دنبال یافتن آن باشد، نه تنها به آن نخواهد رسید بلکه آنچه بالقوه امکان تحصیلش برای فرد باشد را نیز از دست خواهد داد. لذا شما خواهران ایمانی و مؤمن در ده، بیست، سی یا چهل سال دیگر ببینید چه جایگاهی در تاریخ دارید و از چه منزلتی نزد خدای متعال، حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله و صدیقه کبری حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها برخوردار خواهید بود و چنین امری به رفتار خودِ شما با خویشتن بستگی دارد.

معظم له در ادامه بیانات خود فرمودند: بیست و چهار ساعتِ یک شبانه روز مدت قابل توجهی است و روزها پنجشنبه و جمعه و فصل تابستان بخشی از عمر انسان است. اگر هر یک از شما واژه «آسایش» را بر تکه ورقی بنویسد و آن را خط بزند، این رفتار بیش از هر چیز دیگر شما را در کارها موفق می کند و در غیر این صورت و بی توجهی به فرصت ها، روزها و هفته ها و ماه ها و سال ها سپری می شود و نتیجه هیچ نخواهد بود.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله سپس بیانات خود را ادامه دادند و درباره عراق خونین پیکر فرمودند: عراقِ امروز بیش از هر وقت دیگر برای نجات یافتن از تمام گونه های افکار فاسد، شکست خورده و افکاری که نه به درد دنیا می خورد نه به درد آخرت، نیازمند آمادگی همگانی است.

در عراق امروز تمام قشرها، مانند: محصلان، فرهیختگان، نخبگان، زنان و مردان و پسران و دختران و دیگر طبقات، هدف حجم بزرگی از افکار منحرف و گمراه و گمراه کننده قرار گرفته اند. باید در برابر این شبیخون ایستاد، اما چه کسی؟! پاسخ این است که تک تک شماها می توانید در برابر این یورش همه جانبه بایستید تا آینده ی روشن عراق رقم بخورد و از این رهگذر منطقه و سراسر جهان فرجام خوش و درخشان داشته باشد. لذا شما بکوشید که به مسئولیت انسانی، الهی، اسلامی و اخلاقی خود پایبند باشید و به آن عمل کنید.

آن گاه در بیان مطلب، توضیح گونه فرمودند: کسی که در آستانه ی مرگِ ناشی از تشنگی، گرسنگی و بیماری قرار دارد را باید نجات داد؟ مسلماً این کار امری است واجب که نباید از آن دریغ کرد.

در موردِ مشابه اگر کسی از گرسنگی، تشنگی یا بیماری بمیرد، ده سال، دو دهه یا بیشتر از عمر خود را از دست داده است، ولی اگر کسی با فساد اخلاقی و فساد عقیده بمیرد، وضعیتی سخت زیانبار و اسفناک دارد، چراکه چنین فردی میلیون ها سالِ آخرت خود را بر باد داده است.

ایشان در ادامه فرمودند: با این توصیف بر کسانی که می توانند و نسبت به این مقوله احساس مسئولیت دارند لازم است که برای نجات فرد و جامعه به پا خیزند. خدای متعال نیرویی قوی و فراوان در شما به ودیعت نهاده است که باید آن را به فعالیت درآورید. در نتیجه اگر شما به این وظیفه و مسئولیت نپردازید خدای سبحان دیگران را به انجام این مسئولیت می گمارد و شما زیان خواهید دید.

معظم له افزودند: در ادعیه شریفه می خوانیم: «ولا تستبدل بی غیری؛ دیگری را جایگزین من مفرما» و این بدان معناست که مرا توفیق عنایت نما و دیگری را به جای من مگمار و این، گونه ای از توفیق الهی است.

گونه ی دیگر کوشش انسان است. خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «وَأَن لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَی؛ و این که برای انسان جز حاصل تلاش او نیست» (نجم/39).

یکی از معانی واژه «سعی» دویدن است، چنان که خدای سبحان می فرماید: «وَجَاء رَجُلٌ مِّنْ أَقْصَی الْمَدِینَةِ یَسْعَی؛ و از دور افتاده ترین [نقطه ی] شهر مردی دوان دوان آمد» (قصص/20).

مسلم این است که دویدن برای یافتن آب یا برای پناه بردنِ به جای امن، پسندیده است اما لفظ دویدن در این آیه به معنای نجات مردم، درک و شناخت مشکلات آنان و پیدا کردن راه حل برای مشکلات انسانی، اخلاقی و اسلامی است که با ابزار زمان، بحث، تحقیق و مناقشه ممکن است.

مرجع عالیقدر تأکید کردند و فرمودند: بکوشید هرچه بیشتر به مسئولیت خود پایبند باشید. بانوان در جامعه، خانواده، مراکز علمی، عشایر و دیگر جاها پر شمار هستند و نیاز به ناجی و رهایی بخش دارند و هرکس در مقام انجام این وظیفه برآید موفق خواهد بود.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله سخنان خود را این گونه به پایان رساندند: توفیق روز افزون شما در تحمل مشکلات موجود بر سر راهتان را از خدای متعال مسئلت دارم و اینکه همگی تان را پایداری بخشد و در انجام رسالت و وظیفه ی نجات انسان از بیراهه های گمراهی و انحراف، دیگران را جایگزین شما نکند، ان شاء الله تعالی.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.