LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پیام بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت آغاز کار مجمع عمومی اتحادیه بین المجالس جهانی در دوحه قطر
کد 8232
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 20 فروردین 1398 - 3 شعبان المعظّم 1440
با آغاز کار مجمع عمومی اتحادیه بین المجالس جهانی که کار خود را از روز شنبه 1398/1/17 آغاز کرده و تا روز چهارشنبه 1398/1/21 ادامه می دهد، بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی طی پیامی از اتحادیه یادشده خواسته است به گونه ای تلاش کند که تحول انسانی را ارتقا بخشد. در بخشی از این بیانیه آمده است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال می فرماید: «تَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَی الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ؛ در نیکوکاری و پرهیزگاری با یکدیگر همکاری کنید و در گناه و تعدی دستیار هم نشوید» (مائده/2).

فعالیت مجمع عمومی بین المجالس جهانی در دوحه، پایتخت قطر در شرایط بسیار پیچیده ای برگزار می شود که جامعه بشری پس از جنگ دوم جهانی مانند آن را به خود ندیده است و در تعریف و توصیفش آن را «بحران هستی» خوانده است؛ چراکه آثار و پیامدهای منفی آن تمام جامعه جهانی را فراگرفته و کشورهای خاورمیانه را با چنان بلاها و مصیبت هایی مواجه کرده است که مهاجرت بی سابقه ای که طی قرن ها مانند آن دیده نشده رخ داده است و دلیل آن مسأله مادی قابل لمس و محسوس است. البته چنان که بر همگان عیان است، چنین پدیده ای عمق مصیبت و فاجعه انسانی را نمایان می کند.

با توجه به حجم و بزرگی مسئولیت قانونی و اخلاقی ای که این اتحادیه بر دوش می کشد و لوازم آن که از سال تأسیس آن (1889 میلادی) وجهه عمل و فعالیت آن بوده است، می سزد و بایسته و ضروری است که قوانینی روزآمد و همراه با شرایط فعلی تصویب و همچنین قوانین جامعه بین المللی را به گونه ای شفاف سازی کند تا آنکه بتوان شتاب گرفتن و افسار گسیختگی بحران های آینده به ویژه در زمینه انسانی و پیامدهای ناشی از به تعویق افتادن استیفای حقوق بشر و رهاورد آن را مهار کرد.

بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی معتقد است پرونده های متعددی وجود دارد و بایسته پرداختن به آن است که در اولویت فعالیت های اجلاس مجمع عمومی اتحادیه بین المجالس جهانی به عنوان یک نهاد قانونگذارِ رسمی قرار دارد؛ اتحادیه ای که جوامع و ملت ها به طور جامع در زمینه چشم اندازها و امیدهای افراد و جوامع به موازات تحولات شتابنده در آن شرکت دارند.

این بنیاد توجه داده، یادآوری می کند که بسیاری از ملت ها با گرایش ها و تمایلات متفاوت خود چشم دوخته اند که با تصویب قوانینی از نقض حقوق مردم، چالش ها، اختلافات و منازعات خشونت بار جلوگیری شود، به ویژه در کشورها و سرزمین هایی که به دلیل سلب حقوق و محروم شدن از دستاوردهای میهنی و انسانی خود به حاشیه رانده شده اند و از این شرایط سخت در رنج هستند و فراتر از آن اجتماع هایی هستند که با اقدامات سرکوبگرانه مواجه اند و به ایجاد چنین تحولاتی چشم دوخته اند.

بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی تأکید می کند پس از آنکه حق اظهارنظر، حضور سیاسی، معارضه و دیگر آزادی های عمومی و فردی، امنیت و ثبات نهادینه می شود، بایسته است که تمام ملت ها در سراسر جهان بدون تبعیض و بی تفاوت که از کشورهای پیشرفته یا کشورهای در حال توسعه هستند بر حاکم گرداندن آن بکوشند. از این دیدگاه اصلاحات شامل و فراگیرنده منظومه حقوق بشری و تأمین آن در هر زمان و مکان مسئولیت همه انسان ها است.

حضور و مشارکت انسان ها در رویارویی با چالش های موجود بر اساس آموزش خوب و مطلوب و تحول بخشیدن به آن است؛ موضوعی که شعار امسال برنامه ها و فعالیت آن مجمع است و البته همکاری و یاری سازمان ملل متحد و ملت ها با یکدیگر را در جهان امروز می طلبد که اثرگذاری متقابل بین شرق و غرب جهان را در این مقوله باید مدّنظر قرار داد.

بنابراین، بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی از برگزار کنندگان و متولیان فعالیت های مجمع عمومی اتحادیه بین المجالس جهانی می خواهد سطح نگرش انسانی ملت را بالا برده، در راه تصویب قوانینی همسنگ و متناسب و موازی با چالش ها و بحران ها و تحول انسانی بکوشند و در این راه مساوات، عدالت و عدم تبعیض بین ملت ها را لحاظ دارند. دیگر اینکه سنگ بناهایی برای اصلاحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در تمام کشورهای جهان پی نهند که نسبت به نقض حقوق انسان ها بازدارنده باشد و مصالح عالی انسان ها و انسانیت را بر منافع تنگ نظرانه مقدم دارد و دامنه اختلاف ها و منازعه های جاری در جای جای این خاکدان را برچیند.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.