LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت روز جهانی صلح
کد 9194
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 مهر 1398 - 25 محرّم الحرام 1441
به مناسبت روز جهانی صلح، بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی بیانیه ای صادر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای سبحان می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً وَلَا تَتَّبِعُوا خُطوَاتِ الشَّیْطَانِ؛ ای کسانی که ایمان آورده‌ اید همگی به اطاعت [خدا] درآیید و گام های شیطان را دنبال مکنید» (بقره/208).

تمام ادیان آسمانی و در طلیعه های آن ها دین مبین اسلام صلح را مبنا و زیربنا و حق اساسی برای انسان ها دانسته و مقرر فرموده اند تا همزیستی مسالمت آمیز در جوامع اسلامی و دیگر جوامع انسانی پیاده شود، در این معنا و زمینه این حق با آیات صریح و روشن قرآن کریم، سیره ناب نبوی و شریعت همراه و قرین است که امامان معصوم علیهم السلام از نسل رسول خدا صلی الله علیه وآله در نشر و بسط آن بسیار کوشیده و از هیچ اقدامی فروگذار نکرده اند.

علمای مسلمانان و منادیان مذهب روش آن پاکان را در پایه گذاری و نهادینه کردن صلح جهانیِ اجتماعی و شیوه عملی آن بزرگان را دنبال کرده اند. البته در این میان اندک افرادی که شیطان گمراهشان کرده و دنبال سلطه و قدرت بوده و هستند راهی دیگر پیموده اند؛ یعنی خشونت را ترویج کرده و روا داشته اند و حرام ها را مباح کرده و حقوق را تضییع و تباه نموده و در این مسیر تمایلات خود و منافع و مصالح جریان های پشت پرده را که از آنان حمایت می کنند درنظر گرفته و تأمین می کنند که باید از چنین چیزی به خدای بزرگ پناه برد.

قابل توجه است که مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی قدس سره در مناسبت ها و موارد بسیاری یادآوری کرده اند که اصل در اسلام، صلح و نفی خشونت است و آیه های قرآن کریم فرو فرستاده شده اند تا بر مسأله صلح و نفی خشونت در اسلام تأکید و آن را نهادینه کنند.

در این زمینه خدای متعال می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً وَلَا تَتَّبِعُوا خُطوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ؛ ای کسانی که ایمان آورده‌ اید، همگی به اطاعت [خدا] درآیید و گام های شیطان را دنبال مکنید که او برای شما دشمنی آشکار است».

مرجع راحل بر آن بوده اند که صلح و آرامش و ثبات منطقه ای و ملی را موارد زیر تضمین می کند: ثبات و پایداری همیشگی صلح، نفی تمام گونه های خشونت، کشتار و جنگ میان عناصر تشکیل دهنده یک جامعه، دعوت و فراخوانِ به آن و مطرح کردن گفتمان ها و نشر مقالات یا برگزاری انجمن های فرهنگی ـ رسانه ای که چالش ها و درگیری های ناشی از نیروی اعتقادی دینی و حزبی را بررسی کند.

اختلاف عقیدتی و ایدئولوژی و نظریه پردازی و شبیه و مانند سازی، نشر و بازسازی و بازپروری آن برای ایجاد جنگ داخلی و ملی، ایجاد شک و تردید در ساختار قانونی و پیمان ها و توافقنامه ها و تأثیر آن در مدیریت دمکراسیِ فراگیر، دیگر عوارض و موانع عدم موفقیت در این مسیر است. استفاده از تجربه های موفق در این زمینه می تواند فرصت های حقیقی و کارآمدی را برای ایجاد یک جامعه متحد و درهم تنیده و در عین حال متنوع فراهم آورد.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی ادامه دهنده دیدگاه مرجع راحل هستند؛ چراکه در تثبیت نظریه یادشده فرموده اند: اسلام دین صلح است و در راه نشر این آموزه در جهان می کوشد؛ آموزه ای که هماره سعی دارد با ریشه کن کردن انگیزه های جنگ، آتش فتنه و شعله های نابود کننده آن را در جوامع خاموش کند. در مقابل، انگیزه های تشویق کننده به دوستی، محبت و صلح و صفا را در جامعه به وجود آورد.

مرجع عالیقدر همچنین تأکید دارند و می فرمایند: خشونت، تروریسم، ترور و خیانت از نگاه اسلام حرام و مردود است و هر چیز و اقدامی که ترس و هراس و آشفتگی و نگرانی را در میان مردم بی پناه به وجود آورد، مورد قبول اسلام نیست و به شدت نفی می شود.

تمام عناصر اساسی و بنیادین یادشده برای پایایی و استمرار مفهوم های انسانی است که بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت روز جهانی صلح آن را یادآوری کرده و به آن توجه می دهد، تا از این رهگذر برای اصلاح مسیر و تجدیدنظر در گفتمان میانه رو و معتدل دعوت شود و در برابر بحران ها و اشکال ها و ایرادهایی که جامعه جهانی را هدف و آماج حملات کوبنده و ویرانگر خود قرار داده است قرار گرفته شود.

باید توجه داشت در شرایط فعلی و جاری با وجود رویدادها و اتفاقات لحظه ای که خطر بالفعلی برای بخش بزرگی از جامعه بشری به شمار می رود، بر مسئولیت اخلاقی و قانونی متصدیان و مسئولان تأکید و حکم می کند که در اصلاح و سامان دادن امور، عقل را حاکم گردانند.

اکنون بحران ها و چالش های خاورمیانه به معضلی بدل شده است که جامعه جهانی بدون استثنا با آن روبرو بوده و درگیر هستند و از آن رنج می برند و این مشکل و معضل به صورت پرونده ای خطرناک در آمده است که باید همگان برای ایجاد راه حل هایی به منظور خاموش کردن آتش فراگیر ناشی از آن بکوشند. در این راه باید با متوقف ساختن فعالیت های تحریک کننده و ایجاد نفرت و حمایت از حقوق افراد و آزادی های عمومی و فردی و آزاد کردن تمام زندانیان خواهان اصلاحات سیاسی، ریشه این فتنه ویرانگر و خانمان سوز از بیخ و بن برکنده شود، والله ولی التوفیق.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.