LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی نفی خشونت
کد 9220
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 مهر 1398 - 3 صفر الأحزان 1441
به مناسبت روز دوم ماه اکتبر (دهم مهرماه) بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی بیانیه ای صادر کرد که بخشی از آن به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
روز دوم ماه اکتبر (دهم مهرماه) هر سال همزمان با زادروز مهاتما گاندی، رهبر جنبش استقلال هند و طلایه دار استراتژی نفی خشونت است. جهانیان این روز را گرامی داشته و جشن می گیرند؛ چراکه این روز مناسبتی برای نشر رسالت نفی خشونت از رهگذر آموزش و بیدارسازی ملت ها و راه و وسیله ای برای تأمین و نشر فرهنگ صلح و تسامح و تفاهم است.

بسیاری از بزرگان، به ویژه علما و فضلای پرورش یافته و برآمده از مکتب و مدرسه اهل بیت علیهم السلام در تاریخ نه چندان دور پیوسته به منظور غنا بخشیدن به اسلام حقیقی و اصیل که خدای متعال به وسیله آن و از رهگذر آخرین رسالت آسمانی و شرایع دینی، انسان را گرامی و ارجمند خواسته است، برای نهادینه کردن و گستراندن این اصل انسانی کوشیده اند و از این رسالت والای الهی پیروی کرده اند.

بهترین شاهدی که در این مناسبت می توانیم از آن نام ببریم مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی سید محمد حسینی شیرازی قدس سره است؛ شخصیتی که بسان نور امید برای بشریت در این راه پرتوافکن شد.

وی تمام تلاش و روزها و سال های عمر خود را برای نشر اصل نفی خشونت تقدیم داشت تا این اصل برای حاکم شدن امنیت اجتماعی در تمام کشورها و سرزمین های اسلامی و سرزمین های پیرو سایر ادیان وسیله و ابزاری کارآمد باشد.

مرجع راحل در برنامه خود برای اصل نفی خشونت والاترین و عالی ترین و مترقی ترین آرا و افکار و گرایش های نوین و روزآمد را برگزیدند؛ فراتر اینکه این گرایش ها و گزینه ها متنوع تر و چند بُعدی تر از آن چیزی است که منادی نفی خشونت و برجسته ترین طلایه این میدان در نیمه قرن بیستم، یعنی مهاتما گاندی برگزیده بود. ایشان در دسته بندی های تخصصیِ اصل نفی خشونت از معاصران خود نیز پیشی گرفت.

مرجع راحل با طرح خود به عنوان یک نظریه معرفتی نوآوری کرد و مدرسه و مکتبی اجتماعی ـ انسانی را دارای ابعاد روان شناسانه برای اصل نفی خشونت پایه گذاری نمود و فراتر اینکه در عرصه عمل و رفتار و نظریه پردازی مبتنی بر عقل و خردگرایی عنصری فعال بود.

مرجع راحل نظریه و ایده و گرایش هایی روزآمد و همگونی از مقوله نفی خشونت ارائه دادند و طی آن دیدگاه ها و افکار و شیوه علمی خود و دستاوردهای آن را به عنوان چارچوب نظریه مرجع برای این دیدگاه اسلامی عرضه نمودند و در این زمینه بهترین و بزرگ ترین موفقیت را به دست آوردند.

خدا آن اندیشمند نوآور و خلاق، حضرت آیت الله العظمی شیرازی قدس سره را رحمت کند که با هوشیاریِ بی مانند خود به طبیعت نیاز انسان ها به اصل نفی خشونت پی برد و آن را کشف و وضع کرد. آن گاه آن را به میراث گرانبهای اسلام و تعالیم اهل بیت علیهم السلام مستند نمود و هماره و در هر مناسبتی به این آیه کریمه استشهاد می کرد که می فرماید: «... ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً؛ همگی به اطاعت [خدا] (نفی خشونت و صلح) درآیید» (بقره/208). آن گاه تأکید می کردند که اصل و مبنا در اسلام صلح و آرامش و دوری از خشونت است.

در سیاق چالش های جاری که به صورت توفنده جامعه جهانی را درنوردیده است و صلح و امنیت اجتماعی را در شماری از کشورهای جهان تهدید می کنند، بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی دیدگاه ها و نظریه منادیان صلح و نفی خشونت را به عنوان ضرورتی بایسته که عقلای قوم را به جرعه نوشی از چشمه زلال آن فرا می خواند به سران و رهبران و رؤسای کشورها و دسته ها عرضه و یادآوری می نماید، باشد که تهدیدهای جدیِ پیش روی جوامع خود را بازپس زده و آن را دور و جوامع خود را از گزند آن ایمن سازند.

دیگر خواسته بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی این است که فرهنگ نفی خشونت و لحاظ داشتن صلح در تعامل با بحران ها و رویارویی با مشکلات در مسائل به وجود آمده میان کشورها یا دیگر جوامع مبنای کار قرار گیرد؛ چراکه یکصد سال گفتمان از یک روز جنگ کارآمدتر و بهتر و خوش فرجام تر است، والله من وراء القصد.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.